Er Drive One lovlig at bruge i Tyskland?

Oprettet af Anders Fischer, Ændret den Tue, 21 Feb 2023 kl. 12:54 PM af Anders Fischer

Det varierer fra land til land, om enheder, der kan advare om fartkontroller, er lovlige. Da mange danskere kører gennem Tyskland hvert år er det nærliggende at skrive lidt om, hvorvidt Drive One må bruges i vores naboland mod syd.

Drive One er lovligt at købe, bruge og bære i Tyskland, men vi har et par bemærkninger vedrørende advarsler om fartkontrol, som du skal være opmærksom på. Vi vil gøre vores bedste for at skitsere, hvordan du bruger Drive One i Tyskland nedenfor.

Hvad siger tysk lovgivning om advarsler om fartkameraer?

For det første er det lovligt at blive advaret om farer i trafikken i Tyskland, præcis som i Danmark, hvilket er en stor del af Drive Ones funktionalitet. Med hensyn til advarsler om fartkameraer på tyske veje er der dog et par ting at bemærke.

Lad os tage et kig på selve loven, § 23 i den tyske færdselslov:

Enhver, der fører et køretøj, må ikke betjene eller medbringe driftsteknisk udstyr beregnet til at vise eller forstyrre trafikovervågningsforanstaltninger. Dette gælder især apparater til jamming eller visning af hastighedsmålinger (radaradvarsels- eller laserjamming-apparater). De tilsvarende apparatfunktioner må ikke anvendes til andre tekniske anordninger, der ud over andre formål også kan bruges til at vise eller afbryde trafikovervågningsforanstaltninger.

Med andre ord: hvis en enhed udelukkende er bygget til at advare mod fartkameraer, må du ikke bruge eller have den i din bil i Tyskland. Hvis fartkameraadvarslerne er en af mange funktioner (som med Drive One), skal fartkameraadvarslerne deaktiveres, når du kører og bruger enheden, da de er ulovlige for føreren at bruge under kørslen.

Er Drive One lovligt at bruge i Tyskland?

Drive One er en smart trafikalarm, der advarer dig om alt fra køer til ulykker, vejarbejde og fartkameraer. Fartkameraadvarsler er en af mange funktioner, som vi tilbyder, og enhver advarsel, som du ikke ønsker at modtage, kan deaktiveres og aktiveres med vores app, så den passer til dine behov.

Det er altid tilladt for føreren at tjekke for fotofælder med Drive One inden kørsel. Her er kortet i vores app særdeles praktisk.

Drive One handler om meget mere end fartkameraer

Som en afsluttende kommentar vil vi gerne tilføje, at Drive One er designet til at gøre kørsel mere sikker og problemfri for alle. Med vores advarsler vil du blive underrettet om farer forude og vide, hvornår du skal vise større opmærksomhed i trafikken.

Det er afgørende, at vores brugere også hjælper hinanden ved at rapportere hændelser med deres enheder. Vi mener, at dette skaber et fællesskab af bilister, der er mere bevidste om vores fælles sikkerhed på vejen.