Er Drive One lovlig at bruge i udlandet?

Oprettet af Anders Fischer, Ændret den Thu, 4 Jul kl. 11:06 AM af Anders Fischer

Trafikalarmer som Drive One er lovlige at bruge i de fleste europæiske lande, herunder Danmark. Drive One advarer mod både fartkontrol og mange forskellige typer farer i trafikken, og bidrager dermed til at gøre brugerne mere opmærksomme på trafikken. Vi advarer om faste kameraer i det meste af verden, og mobil fartkontrol samt andre advarsler i det meste af Europa (se mere her). Dette sker vha. brugernes bidrag og andre kilder. En trafikalarm bør ikke forveksles med radardetektorer, som generelt er ulovlige, også i Danmark.

Du kan trygt tage din Drive One med til de fleste lande i Europa. Dog anbefaler vi altid at følge op på gældende lovgivning.

Her er et par lande du skal være opmærksom på:

• I Tyskland er lovgivningen lidt anderledes, og her bør man slå fartkontrol-advarslen fra, for at undgå en evt. bøde - også selvom enheden ellers er lovlig (se mere her).
  • I Schweiz er det ulovligt at anvende udstyr til advarsel om fartkontrol, og derfor fraråder vi brug af Drive One i dette land.
  • I Frankrig er kun officielt godkendte trafikalarmer godkendte - dog ved vi ikke om bøder mv. håndhæves i denne sammenhæng.

Bemærk: Lokale bestemmelser kan ændre sig, og der kan være lande med regler og love, som ikke er nævnt ovenfor. Derfor skal du tjekke lovgivningen i det land, du skal køre i. Vi påtager os ikke ansvaret for brug af Drive One i lande, hvor sådan brug er imod loven.